1 sayfadan 1. sayfa

Üst satırı kısayol ile kopyalama !!!

İletiTarih: 16 Kas 2013, 15:57
ysfemr
Merhaba arkadaşlar excellde yaptığımız üst satırı klavye kısayolu ile kopyalayabiliyorduk aynı durum libreoffice varmı
exceldeki kısayolu é işareti capslock tusunun üstündeki
yardımlarınızı bekliyorum.

Re: Üst satırı kısayol ile kopyalama !!!

İletiTarih: 17 Kas 2013, 21:59
kobzeci
Merhaba,

Bahsettiğiniz kısayol şu sanırım:
CTRL+ÜSTKARAKTER(Shift)+" Etkin hücrenin üstündeki hücredeki değeri, hücreye veya Formül Çubuğu'na kopyalar.

Calc kısayolları listemizde göremedim: https://help.libreoffice.org/Calc/Short ... dsheets/tr
Ask.libreoffice.org'da sordum: http://ask.libreoffice.org/en/question/ ... t-in-calc/

Faydalı bir kısayola benziyor. Yoksa hata kaydı açıp istekte bulunalım derim.

Excel kısayolları listesi de burada: http://office.microsoft.com/tr-tr/excel ... 73848.aspx

Re: Üst satırı kısayol ile kopyalama !!!

İletiTarih: 18 Kas 2013, 18:42
kobzeci
Merhaba,

Şimdilik böyle bir kısayol maalesef yokmuş:
http://ask.libreoffice.org/en/question/ ... t-id-26257

Fakat konuyla ilgili bir hata kaydı var: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=53602

Umarım kısa zamanda çözülür.

Kolaylıklar,

Re: Üst satırı kısayol ile kopyalama !!!

İletiTarih: 27 Nis 2014, 18:48
alper
Merhaba,

Tam olarak sorduğunuz şeyi anlamamakla birlikte eğer bir üst satırı kopyalamak istiyorsanız CTRL+D kullanabilirsiniz Excel'de sürekli kullandığım bir kısayoldu bugün itibari ile LibreOffice'e geçtim ve burada da çalıştığını görünce çok sevinmiştim.

Umarım sorunuza çözüm olur,
iyi çalışmalar,

Re: Üst satırı kısayol ile kopyalama !!!

İletiTarih: 27 Nis 2014, 22:19
kobzeci
Merhaba,

Ctrl+D ile Ctrl+" arasındaki fark şöyleymiş https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=53602#c3


Eğer B1 hücresi "=A1" değerini taşıyorsa
B2'de [ctrl]-[d] yapmak "=A2" değerini B2'ye yazıyor
Excel'deki Ctrl+" ise B2'ye "=A1" değerini yazıyor.

yani Ctrl+D formül davranışını tekrar ederken Ctrl+" sadece hücreyi kopyalıyor.