1 sayfadan 1. sayfa

Hücreleri Böl tuşu pasif durumda

İletiTarih: 12 Oca 2016, 22:11
sadri
Merhaba.

Yakklaşık 1000 satırlık bir sütunu / karakteri belirleyici olmak üzere birden çok sütuna bölmek istiyorum. Tüm sütunu seçiyorum ancak "Hücreleri böl" pasif durumda gözüküyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Re: Hücreleri Böl tuşu pasif durumda

İletiTarih: 13 Oca 2016, 09:58
kobzeci
Merhaba,

"Hücreleri böl" işlevi sadece daha önceden birleştirilmiş hücrelerin bölünmesini sağlayan bir özelliktir.

Sizin istediğiniz anladığım kadarıyla mevcut satıdan belli bölümleri almak. Bunun için PARÇAAL işlevini kullanabilirsiniz:

https://help.libreoffice.org/Calc/Text_ ... R.C3.87AAL

Re: Hücreleri Böl tuşu pasif durumda

İletiTarih: 13 Oca 2016, 23:51
sadri
Merhaba. Çok teşekkür ederim. Vaktinizi aldım.

Farklı bir yöntem düşündüm. Listeyi text olarak internetten indirdim ve kopyala-yapıştır olarak calc'e yapıştırdım. Yapıştırma işlemini tamamlamadan önce, / karakterini ayırıcı olarak seçtim ve böylece istediğim listeyi oluşturabildim.

Saygılarımla.

Re: Hücreleri Böl tuşu pasif durumda

İletiTarih: 14 Oca 2016, 12:48
kobzeci
İyi yapmışsınız,

Bir diğer seçenek de Metni Sütunlara dönüştür. Aklınızda bulunsun. Kolaylıklar.