WEBSERVİCE ile veri çekmek

WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2714 İleti | Onur | 02 Arl 2020, 02:04

Merhaba bir aspx sitesinden veri çekmek istiyorum. fakat veri direkt olarak verilmiyor sitede. şöyle ki önce kullanıcı girişi yapılmalı sonra tarih seçilmeli. libreoffice ile bu form girişlerini yaparak veriye nasıl ulaşabilirim?
Onur
 
İleti: 4
Kayıt: 02 Arl 2020, 01:59
İşletim Sisteminiz: win10
LibreOffice Sürümü: 7.0

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2715 İleti | Hamurcu | 04 Arl 2020, 13:02

Merhaba,

Eğer standard http authentication kullanıyorsa web sayfanız o zaman aşağıdaki kodu kullanarak siteye giriş yapabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç
dim sURL as string
dim oArgs(0) As New com.sun.star.beans.PropertyValue
dim oDocStatus as object
dim oihandler
oihandler = createUnoService("com.sun.star.task.InteractionHandler")
sURL = "http://kullanıcıadi:şifre@websayfasi.com:port/requests/status.xml"
oArgs(0).Name = "InteractionHandler"
oArgs(0).Value = oihandler
oDocStatus = StarDesktop.loadComponentFromURL(sURL, "_default", 0, oArgs)


Burada dikkat etmen gereken satır aslında doğrudan web sayfasından indirmek istediğin xml dosyasının tam yolu olmalı.

Kod: Tümünü seç
sURL = "http://kullanıcıadi:şifre@websayfasi.com:port/requests/status.xml"
Kullanıcı avatarı
Hamurcu
 
İleti: 223
Kayıt: 06 Ağu 2012, 00:14
Konum: İstanbul
İşletim Sisteminiz: Windows 10
LibreOffice Sürümü: 6.x

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2716 İleti | Hamurcu | 04 Arl 2020, 13:05

Eğer bir dosya değil de bazı alanlardaki bilgileri indirmek istiyorsanız o zaman

Kod: Tümünü seç
WEBSERVICE
ve
Kod: Tümünü seç
FILTERXML
komutlarına ihtiyacın olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Hamurcu
 
İleti: 223
Kayıt: 06 Ağu 2012, 00:14
Konum: İstanbul
İşletim Sisteminiz: Windows 10
LibreOffice Sürümü: 6.x

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2717 İleti | Onur | 06 Arl 2020, 22:21

formları url ile atlattım fakat şöyle bi problem var

=WEBHİZMETİ(“http://site.com/login.aspx?user=Onur&pass=1234”)

=WEBHİZMETİ(“http://site.com/stokKontrol.aspx?malzeme=ekmek”)

yukardaki url ye webten girdikten sonra aşağıdaki verileri çekebiliyorum fakat libre office üzerinde ise giriş yapmalısınız uyarısı alıyorum

[ Post made via Android ] Resim
Onur
 
İleti: 4
Kayıt: 02 Arl 2020, 01:59
İşletim Sisteminiz: win10
LibreOffice Sürümü: 7.0

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2718 İleti | Hamurcu | 06 Arl 2020, 22:49

Sakıncası yoksa örnek bir dosya hazırlayıp mesajınıza ekler misiniz konuyu tam anlayalım ve elimizden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışalım.
Kullanıcı avatarı
Hamurcu
 
İleti: 223
Kayıt: 06 Ağu 2012, 00:14
Konum: İstanbul
İşletim Sisteminiz: Windows 10
LibreOffice Sürümü: 6.x

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2719 İleti | Onur | 06 Arl 2020, 23:29

genel olarak web sitesinden malzemelerin stoklarını calc ile hazırladığım tabloya elle yazmak yerine otomatik siteden çekmesini istiyorum. 1. url ile web tarayıcı ile giriş yapıp 2. url ile giriş yaptığımda stoklar json olarak geliyor fakat calc ile hazırladığım tabloda 1. url yi WEBHİZMETİ fonksiyonu ile bir hücrede giriş yaptırıyorum 2. url yi ise stoğu çekilecek malzeme için kullanıcam fakat 1. urlyi bir hücrede giriş yaptırmama rağmen 2. url calc üzerinde giriş yapmalısınız hatası veriyor.

mesela web tarayıcıdan giriş yaptığımda

1. url http://site.com/login.aspx?user=Onur&pass=1234 sonuç: Giriş Yapıldı
2. url http://site.com/stokKontrol.aspx?malzeme=ekmek sonuç: 23

ama calc tablomda 1. url ile bir hücrede girişi yapmama rağmen 2.url "giriş yapmalısınız" hatası veriyor
Eklentiler
Yeni OpenDocument Hesap Tablosu.ods
(12.88 KiB) 10 defa indirildi
Onur
 
İleti: 4
Kayıt: 02 Arl 2020, 01:59
İşletim Sisteminiz: win10
LibreOffice Sürümü: 7.0

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2720 İleti | Hamurcu | 06 Arl 2020, 23:36

Yanlız site.com diye bir web sayfası yok.

Çalışan bir site ile deneyebilir misiniz
Kullanıcı avatarı
Hamurcu
 
İleti: 223
Kayıt: 06 Ağu 2012, 00:14
Konum: İstanbul
İşletim Sisteminiz: Windows 10
LibreOffice Sürümü: 6.x

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2721 İleti | Onur | 06 Arl 2020, 23:38

Veriyi çekeceğim site işyerinde yerel ağlara bağlı dışa kapalı bi site. Dolayısıyla denemelerim için onunla benzerlik gösteren bi site bulamadım malesef.
Onur
 
İleti: 4
Kayıt: 02 Arl 2020, 01:59
İşletim Sisteminiz: win10
LibreOffice Sürümü: 7.0

Re: WEBSERVİCE ile veri çekmek

#2722 İleti | Hamurcu | 06 Arl 2020, 23:46

Bu durumda benim daha önce yazdığım bir örnek kod var şurada

http://forum.libreoffice.org.tr/viewtopic.php?f=6&t=1050

Bu örnekte T.C. Merkez Bankasından döviz kurlarını çektiriyoruz.

İncele bakalım belki işine yarar.
Kullanıcı avatarı
Hamurcu
 
İleti: 223
Kayıt: 06 Ağu 2012, 00:14
Konum: İstanbul
İşletim Sisteminiz: Windows 10
LibreOffice Sürümü: 6.x


Calc - Hesap Tablosu

Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: Bing [Bot]

cron