Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2016

Cevapla
Kullanıcı avatarı
fortran
Mesajlar: 268
Kayıt: 01 Ağu 2012, 12:58
İşletim Sisteminiz: GNU/Linux
LibreOffice Sürümü: 7.4.4.2

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2016

Mesaj gönderen fortran »

Resim
Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) tarafından yılda bir kez düzenlenen ve Türkiye’de GNU/Linux ve Özgür Yazılım ile ilgili herkesin buluşma yeri olan Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nin bu yılki etkinliği 26-27 Mart 2016’da, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, Santralİstanbul’da düzenleniyor. Etkinlikler, geniş bir kitleye yararlı olabilecek konuların dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacak. Oturum süreleri 45 dakika ve önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkün. Etkinlikte, yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacak kısa bildiriler de yer alabilecek. Sunuların 20 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanması gerekiyor. Başlıkların hızlıca ve kısa biçimde dinleyicilere aktarılabilir olması ve konuşmanın 5 dakikayı aşmaması gerektiği belirtiliyor.

Resim
Kimler Katılır?
GNU/Linux kullanıcıları, GNU/Linux kullanıcı adayları, GNU/Linux ve özgür yazılım meraklıları, üniversite öğrencileri, bilişim sektörü çalışanları vb.

Ben Neden Katılayım?
GNU/Linux’a ve özgür yazılıma ilgi duyuyorsanız, bilişim sektörünün uzmanlarıyla tanışıp, soru sormak istiyorsanız, bilgi teknolojilerindeki son gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız, konunun uzmanları yardımlarıyla bilgisayarınıza GNU/Linux kurmak isterseniz vb.

Ne Zaman? Nerede? Kaç Para?
26-27 Mart 2016′da, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde. Ücretsiz! Kayıt gerekmiyor.

Konuşmanın ardından dinleyicilerden soru alınmayacak. Web teknolojileri konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları; proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileyebilecekler. Beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilecek olan toplantılar ve çalışma toplantıları önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olmak durumunda. Bütün seminer, toplantı, kısa bildiri ve hızlı konuşma önerilerinin dilinin Türkçe olduğu, önerileri programa alınan kişilerin programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı taahhüt ettiklerini bilmeleri gerektiği hatırlatılıyor. Öneride bulunmak isteyenler, öneride seminer/kısa bildiri/toplantının adı, konuşmacı(lar), programda yer alacak birkaç satırlık özeti, süresi ve varsa etkinliğe katılamayacağınız gün/saatler ile beraber oturum öneri formunu doldurabilirler.

Etkinlikte yer alacak konu başlıkları:

Masaüstü sistemleri
Sunucu yönetimi, ağ servisleri, güvenlik
Yasal konular, mahremiyet, özgür lisanslar, özgür yazılım politikaları
Sosyal medya ve Mobil yaşam
Başarı öyküleri, kurumsal uygulamalar
Türkiye’de geliştirilen özgür yazılım projeleri
Özgür yazılım/Linux ve yaşam
Büyük veri, bulut bilişim ve özgür yazılımlar

Program Kurulu:

Ali Rıza Keleş
Boran Puhaloğlu
Chris Stephenson
H. Coşkun Gündüz
Doruk Fişek
Fatih Özavcı
Görkem Çetin
İzlem Gözükeleş
Mustafa Akgül
Onur Özgür Özkan
Osman Yüksel
Özlem Özgöbek
Volkan Evrin
Zafer Çakmak

Konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için H. Coşkun Gündüz’ün bildirisini ya da etkin katılım çağrısını inceleyebilirsiniz.

getgnu.org
Cevapla