Steam'den Linux Tabanlı Oyun Konsolu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
fortran
Mesajlar: 266
Kayıt: 01 Ağu 2012, 12:58
İşletim Sisteminiz: GNU/Linux
LibreOffice Sürümü: 7.4.4.2

Steam'den Linux Tabanlı Oyun Konsolu

Mesaj gönderen fortran »

Oyun ve bilgisayar sektöründe son günlerin en heyecan verici atılımı konuşuluyor. Steam, Linux tabanlı yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. İşte muhtemel detaylar özel haberimizde.

Geçtiğimiz ay Linux işletim sisteminde çalışan Steam'i duyuran Valve, Linux'te oyunların çok daha verimli çalışabildiğini aktarmıştı. Hem Mac hem Windows hem de Linux'te uygulaması olan ve oyun sektörünün büyük bir kısmına sahip olan Steam'in hedefi çok daha büyük.

Edindiğimiz özel bilgilere göre Valve'in yaklaşık 1 senedir üzerinde yoğun olarak çalıştığı bir proje var. Bu proje Steam oyun konsolu. Linux işletim sistemli oyun konsolu, Sony PlayStation 4'ün çıkışına yetiştirilmeye çalışıyor. Şimdiden rakip olarak PS4'ü gözüne kestiren Valve'in hedefi çok büyük.

Resim

Valve Nasıl Farklı Olacak?

Piyasada Xbox olsun PlayStation olsun tüm konsollarda 30 FPS sınırı bulunuyor. Bu sınır özellikle bilgisayar kullanıcıları için hiç yeterli değil. Çünkü 100 FPS'de oyun oynatan bilgisayardaki akıcılık çok daha ileri seviyelerde.

İddialara göre Nvidia tabanlı ekran kartı kullanacak olan Steam'in oyun konsolu, Linux işletim sistemiyle beraber tamamen hız odaklı bir sistem.

Prototip aşamasında olan konsol üzerinde Valve'in Left 4 Dead 2 oyunu, 315 FPS değerleriyle dikkat çekiyor. Tabi bu değerler hangi detaylarda ve nasıl bir sistemle alınmış belli değil. Sadece iddia aşamasında.

Oyun Ekosistemi Nasıl Olacak?

Steam ve doğal olarak Valve'in arkasında inanılmaz bir yapımcı desteği bulunuyor. Mevcut konsollara ek olarak yeni bir pazarın açılması, oyun satışlarını çok daha ileri seviyeye getirecektir.

Yeni çıkan tüm cihazların en büyük sorunu olan yeni oyun ve uygulama kısıtlılığı, iddialar doğruysa Steam oyun konsolu için geçerli olmayacak.

Steam üzerinde bulunan PC oyunlarının yaklaşık 3'te 1'ini portlamayı başaran ekip, yeni konsol piyasaya çıkmadan bu rakamı çok daha arttırıp, yeni ve eski oyunları hep bir arada sunan rakipsiz bir konsolun peşinde.

Linux ile son aylarda oldukça içli dışlı duran Valve'in bu adımı pek de hayal değil. Windows 8 ile kendi ekosistemini ve uygulama marketini kuracak olan Microsoft'un geleceğinde belki de çok yer bulamayacağını düşünen firma, çok daha iddialı bir yatırım ile bu sektörün en büyüğü olabilir.

shiftdelete.net
Cevapla