Otomatik Düzeltme Biçimlendirilmiş metin ve tabloları bozuyor

kobzeci
Mesajlar: 258
Kayıt: 01 Ağu 2012, 10:07

Re: Otomatik Düzeltme Biçimlendirilmiş metin ve tabloları bozuyor

Mesaj gönderen kobzeci »

Otomatik metinde de kısayollar kulalnabilirsiniz; kısayolları şu şekilde kullanıyorsunuz,

Otomatik metnin kısayolu "bia" ise bia yazdıktan sonra F3'e basıyorsunuz ve metin geliyor sadece bu kadar...

Kısayolu yukarıdaki metinde görebileceğiniz gibi isim alanının yanındaki kısayol alanından atayabilirsiniz.

Bunu otomatik düzelt ile yapmanız hem sürdürülebilir değil hem de hatalara sebep olabilir.

Sürdürülebilri değil, çünkü kategorize edemiyorsunuz. Sağlıklı değil çünkü hatalara sebep olabilir. Sürekli eşsiz değiştirme parametresi bulmanız gerekir. Kısaltmalarla bu parametreler karışabilir.

Ayrıca oto metinde tek harften başlayarak kısayol atayabilirsiniz. Bu da daha az tuş vuruşu demek.

Otomatik metin tam sizin ihtiyacınıza göre, ister biçimlendirilmiş ister sade metin... Kısayolu vb aynı pratiklikte...

Ama tabi alışkanlık ve tercih sizde elbette :)
alibalamca
Mesajlar: 4
Kayıt: 07 Ara 2012, 04:17
İşletim Sisteminiz: linuxmint maya 13
LibreOffice Sürümü: LibreOffice 3.5.7

Re: Otomatik Düzeltme Biçimlendirilmiş metin ve tabloları bozuyor

Mesaj gönderen alibalamca »

sevgil s-bayazit söylediğiniz seçeneği de yapabilirsiniz. Libreoffice writer'ı açın
araçlar>Otomatik Düzeltme seçenekleri'nden değiştir sekmesine/bölümüne geçin. herhangi bir değiştirme seçeneğini mesela en başta olan (c) yi silip yerine bia, Yeni Değere de metninizi yazın. Sağ tarafta yeni butonunu tıklayın. artık metin içinde nerede bia yazıp entera basarsanız yazdığınız metne ulaşabilirsiniz.
(düzeltme hitap)
s-bayazit
Mesajlar: 21
Kayıt: 19 Tem 2013, 12:09
İşletim Sisteminiz: Windosw
LibreOffice Sürümü: libreOffice 3.6

Re: Otomatik Düzeltme Biçimlendirilmiş metin ve tabloları bozuyor

Mesaj gönderen s-bayazit »

Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim ama kobzeci sizin söylediğiniz Düzenle - Otomatik metin (Ctrl+F3) ile otomatik metin iletişim penceresinden yaptığım benim işime yaramıyor.

Ayrıca alibalamca sizin belirttiğiniz yerden yapınca zaten hata veriyor.

BENİM BELİRTMİŞ OLDUĞUM HATA LibreOffice 3.6 SÜRÜMÜNDE YOK. DÜZGÜN ÇALIŞIYOR. aynı şeyi bu sürümde ve son sürümde denerseniz anlatmak istediğim hatayı bulursunuz. Burada benim için önemli olan bana yapmak istediğimi başka alternatiflerle yaptırmanız değildi. Hatayı düzeltmekti. Yinede teşekkür ederim.

Ayrıca libreoffice'nin gelişmesi açısından bizim işyerinde kullandığımız Uyap Doküman Editorü'nünde hazırlanmış olan metnin Libreoffice'den de açılması saağlanabilir mi. EDİTÖRDEN ekte gönderiyorum.

Libreoffice ihtiyaçlarımıza cevap verene kadar bilgisayarlarımızda kullanılan Openoffice'yi kullanmaya devam edeceğiz. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederim.
Dosya ekleri
UKI_V3.4.31.zip
DÖKÜMAN EDİTÖRÜ
(24.12 MiB) 186 kere indirildi
kobzeci
Mesajlar: 258
Kayıt: 01 Ağu 2012, 10:07

Re: Otomatik Düzeltme Biçimlendirilmiş metin ve tabloları bozuyor

Mesaj gönderen kobzeci »

s-bayazit yazdı:Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim ama kobzeci sizin söylediğiniz Düzenle - Otomatik metin (Ctrl+F3) ile otomatik metin iletişim penceresinden yaptığım benim işime yaramıyor.
İşinize yaramayan kısmını anlayamadım doğrusu.

Aynı tamnımlama, aynı ekleme kısayolu, farklı olan de bilemedim..
s-bayazit yazdı: BENİM BELİRTMİŞ OLDUĞUM HATA LibreOffice 3.6 SÜRÜMÜNDE YOK. DÜZGÜN ÇALIŞIYOR. aynı şeyi bu sürümde ve son sürümde denerseniz anlatmak istediğim hatayı bulursunuz. Burada benim için önemli olan bana yapmak istediğimi başka alternatiflerle yaptırmanız değildi. Hatayı düzeltmekti. Yinede teşekkür ederim.
Otomatik Düzeltmede biçemlerin kaydedilmesi ile ilgili 3.6 ile 4.1 serisi arasında bir değişiklik olmuş olabilir. Buna hata takip sisteminden bakacağım.

Şunu açık şekilde söyleyebilriim ki, siz kendinizce bir kullanım yaratmışsınız, Otomatik Düzelt'in amacı bu değil. Microsoft Office ve LibreOffice'de bu yapmak istediğinz için;

Microsoft Office: Ekle - Hızlı Parçalar - Otomatik Metin
LibreOffice: Düzenle - Otomatik Metin

işlevleri var. Bu işlevler bu özellik için yapılmış. Elbette yazılımı dilediğiniz gibi kullanacaksınız, ama farklı bir işlevle buna ulaşmayı tercih ediyorsunuz :)

Yukarıdaki mesajımda neden otomatik metin kullanılmasının daha doğru ve daha az tuş vuruşuna sahip olduğunu. belirtmiştim.
s-bayazit yazdı: Ayrıca libreoffice'nin gelişmesi açısından bizim işyerinde kullandığımız Uyap Doküman Editorü'nünde hazırlanmış olan metnin Libreoffice'den de açılması saağlanabilir mi. EDİTÖRDEN ekte gönderiyorum.

Libreoffice ihtiyaçlarımıza cevap verene kadar bilgisayarlarımızda kullanılan Openoffice'yi kullanmaya devam edeceğiz. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederim.
Uyap editörü ve dosya biçemi konusunda bir süzgeç yazılabilir, bir eklenti olarak uygulanabilir. Fakat bunu şu an yapabilecek kimse/kurum yok. UYAP'ta neden ODF gibi uluslararası kabul görmüş bir belge standartı yerine kendi belge biçemini tercih etmişler anlamak güç doğrusu.

Adalet Bakanlığı'nda Openoffice kullanılıyor... ODF biçemi+ şablonları tercih etmek çok daha mantıklı olurken, kendi kısıtlı editörlerini yaptırmaları garip. Kendileri de bunu biliyorlardır... LibreOffice entegrasonu için ya kendileri bir yazılım firması ile ya da TÜBİTAK ile bir işbirliğine giderlerse hallolabilir, zira kendi dosya uzantıları -emin değilim- kapalı bir biçe olduğundan bilmeden bir süzgeç yazmak çok çok zor olacaktır...

Konuyu dağıtmadan, şunu söyleyebilirim ki, sorunlarınızı vb çekinmeden yazın, takip ediyoruz. Ben bizzat sizin gibi bildirim yapan arkadaşların sorunları için onlarca hata kaydı açtım ve birçoğu da çözüldü. Çekinip alınmak yok, ısrarla devam ediyoruz :)
Cevapla